FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Srbi se spremaju organizirano ići na lokalne izbore u Hrvatskoj

BEOGRAD,9.ožujka(Hina) - Izbjegli Srbi iz Hrvatske su u Beograduosnovali odbor za organizirani odlazak Srba na lokalne izbore koji ćese u Hrvatskoj održati 15. svibnja, pišu u srijedu beogradske"Večernje novosti".
BEOGRAD,9.ožujka(Hina) - Izbjegli Srbi iz Hrvatske su u Beogradu osnovali odbor za organizirani odlazak Srba na lokalne izbore koji će se u Hrvatskoj održati 15. svibnja, pišu u srijedu beogradske "Večernje novosti".

"Pozvani su svi izbjegli Srbi koji imaju hrvatske osobne iskaznice da se prijave nekom od svojih 28 udruženja radi organiziranog odlaska na izbore u Hrvatsku, a od odbora koji su u Hrvatskoj zatraženo je da tamo Srbi mogu izaći na izbore samo na jedinstvenim listama srpskog bloka", kaže se u tekstu i dodaje da je "prijedlog izmjena izbornog zakona gdje se predlaže da mogu glasovati samo oni građani koji stalno borave u mjestu prebivališta 'izravno usmjeren protiv Srba' i u suprotnosti je s europskom konvencijom o ljudskim pravima, zbog čega je zahtijevano da se odmah upozore OESS, Vijeće Europe i EU".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙