FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Neugodna situacija službenog Beograda

SARAJEVO,2. ožujka(Hina) - Ignorirajući aktiviranje "SkupštineRepublike Srpske Krajine u progonstvu" koja je obnovila svoj rad iutvrdila političku platformu djelovanja "vlade u izbjeglištvu"službeni Beograd pokušao je minimalizirati značenje tog skupa iposredno dati do znanja da ga ne podržava, piše u srijedu sarajevsko"Oslobođenje" no upozorava da takvo okretanje glave od neprijatnihčinjenica dopušta i potpuno suprotan zaključak.
SARAJEVO,2. ožujka(Hina) - Ignorirajući aktiviranje "Skupštine Republike Srpske Krajine u progonstvu" koja je obnovila svoj rad i utvrdila političku platformu djelovanja "vlade u izbjeglištvu" službeni Beograd pokušao je minimalizirati značenje tog skupa i posredno dati do znanja da ga ne podržava, piše u srijedu sarajevsko "Oslobođenje" no upozorava da takvo okretanje glave od neprijatnih činjenica dopušta i potpuno suprotan zaključak.

"Premijer Vojislav Koštunica i predsjednik Boris Tadić morat će se jasno odrediti oko (tog) događaja koji ih je doveo u veoma delikatnu situaciju", ocjenjuje sarajevski list i napominje da su se bivši dužnosnici vlasti pobunjenih krajinskih Srba iz Hrvatske u beogradskom Domu sindikata okupili na političkoj platformi koja se još uvijek temelji na tezi o "brutalnoj agresiji Hrvatske vojske i etničkom čišćenju Srba iz RSK".

"Zašto predsjedniku i premijeru Srbije neće biti jednostavno? Najprije stoga što principijelno ne mogu imati zamjerku na pozive za pomoć i zaštitu izbjeglica a potom što se osuda, u aktualnom političkom trenutku, može ozbiljno odraziti na politički rejting do kojega im je veoma stalo. Srpska radikalna stranka (SRS), najagresivnija i nesumnjivo stranka čija popularnost raste, iskoristila bi to za optužbe o 'izdaji' Srba iz Hrvatske odnosno sveukupnih 'srpskih interesa', ma što to stvarno značilo, po obrascu kako je to činjeno u vrijeme Miloševića. To bi dakle moglo biti objašnjenje dosadašnjeg ponašanja zvaničnog Beograda u slučaju koji prijeti da ugrozi bilateralne odnose s državom Hrvatskom", zaključuje dopisnik "Oslobođenja" iz Beograda Branislav Boškov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙