FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upozorenje alžirske pobunjeničke skupine arapskim vođama

ALŽIR-ALŽIR-GERILCIUpozorenje alžirske pobunjeničke skupine arapskim vođamaALŽIR, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Glavna alžirska pobunjeničkaskupina ( salafistički GSPC) upozorila je u ponedjeljak arapskečelnike da ih čeka osveta vlastitih naroda ako budu slušali američke iizraelske naredbe.
ALŽIR, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Glavna alžirska pobunjenička skupina ( salafistički GSPC) upozorila je u ponedjeljak arapske čelnike da ih čeka osveta vlastitih naroda ako budu slušali američke i izraelske naredbe.

Uoči arapskog summita u Alžiru, GSPC je na internetskoj stranici objavio priopćenje u kojem stoji da su arapski vođe otpadnici, nelegitimni i nesposobni da obnove ponos i dostojanstvo arapskog naroda.

GSPC je najveći pobunjenički pokret u Alžiru koji se bori protiv vlade u građanskom ratu koji je već na izdisaju. Sukob je počeo 1992. godine nakon što je vojska poništila drugi krug izbora zbog uspjeha islamskih ekstremista u prvom krugu. Skupina vrlo rijetko izlazi u javnost s priopćenjima. U ovom posljednjem, GSPS arapske vođe naziva "izdajnicima" koji su "u tijelo nacije posadili sjeme cionističko-kršćanskog saveza".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙