FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski časnici otputovali u mirovnu misiju UNMEE

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Trojica hrvatskih časnika otupotvalasu jutros na dužnost vojnih promatrača u mirovnu misiju UN-a uEtiopiju i Eritreju (UNMEE).
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Trojica hrvatskih časnika otupotvala su jutros na dužnost vojnih promatrača u mirovnu misiju UN-a u Etiopiju i Eritreju (UNMEE).

Brigadir Vlado Čondić-Galiničić, pukovnik Zlatko Antunović i natporučnik Željko Perić su pripadnici 5. skupine promatrača koja će u toj mirovnoj misiji boraviti godinu dana.

Hrvatski časnici nadziru provedbu mirovnog sporazuma nakon etiopsko-eritrejskog rata koji je izbio u svibnju 1998. godine zbog graničnih sukoba.

Republika Hrvatska je jedna od četrdeset zemalja koje sudjeluju u misiji UNMEE-a, a prva je skupina hrvatskih časnika upućena 9. ožujka 2001. godine.

Misija UNMEE ustanovljena je rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a 1312 od 13. srpnja 2000. godine, te 1320 od 15. rujna 2000. godine nakon potpisivanja sporazuma o prestanku neprijateljstva između Etiopije i Eritreje u Alžiru 12. prosinca 2000. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙