FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio nove veleposlanike

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je u srijedu vjerodajnice novih veleposlanika JužnoafričkeRepublike, Pakistana i Alžira u Hrvatskoj, priopćio je Uredpredsjednika.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu vjerodajnice novih veleposlanika Južnoafričke Republike, Pakistana i Alžira u Hrvatskoj, priopćio je Ured predsjednika.

Predajući vjerodajnice, nova veleposlanica Južnoafričke Republike Duduzila M. Khoza naglasila je kako Europa prolazi kroz najveću transformaciju u svojoj povijesti koja će omogućiti Hrvatskoj da odigra svoju ulogu kao cijenjena država članica, kaže se u priopćenju.

Predsjednik Mesić rekao je da će u svom upravo započetom mandatu ulagati dodatne napore da se sve zemlje regije što prije približe Europskoj uniji, stoji u priopćenju, te je dodao da bez toga nema mira i stabilnosti kako regije, tako ni Europe.

Pakistanska veleposlanica Shireen A. Moiz istaknula je da će svoj rad posvetiti unapređenju bilateralnih odnosa Hrvatske i Pakistana na svim razinama, ali i kroz povećanje postojeće gospodarske i trgovinske razmjene, dodaje se u priopćenju.

"Iako pred Hrvatskom stoji još intenzivniji put prema europskom udruživanju, ona sa svim prednostima sadašnjeg statusa ostaje zemlja šansi i za izvaneuropske zemlje", rekao je hrvatski predsjednik, dodavši da tim zemljama možemo ponuditi kapacitete svojih luka i prednosti infrastrukture, kao ulaz na tržište zemalja srednje i istočne Europe.

Kako se navodi u priopćenju, alžirski veleposlanik Salah Lebdoui u svom je nastupnom govoru naglasio da skoro pristupanje Hrvatske EU-u i NATO-u najavljuje nove perspektive suradnje s Alžirom koji se sa svoje strane odlučno angažirao u suradnji s ove dvije institucije unutar obostrano korisnog partnerstva.

Primajući vjerodajnice novog alžirskog veleposlanika, Mesić je podsjetio kako Hrvatska posljednjih godina nastoji konstruktivno pridonositi napretku šire regije uz aktivnu prisutnost u međunarodnim organizacijama od globalnog značenja, kaže se u pripćenju.

"Kandidaturom za Vijeće sigurnosti, Hrvatska želi aktivno pridonijeti ostvarenju konstruktivne uloge UN-a u održavanju mira i sigurnosti u svijetu", dodao je hrvatski predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙