FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan poziva Arape da normaliziraju odnose s Izraelom

ALŽIR-Jordan-IzraelJordan poziva Arape da normaliziraju odnose s IzraelomALŽIR, 19. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jordan je u subotu pokušaonagovoriti arapske zemlje da ponovno aktiviraju ponudu eventualnenormalizacije odnosa s Izraelom uvjeravajući ih da ne zagovaraublažavanje uvjeta koje Izrael mora ispuniti.
ALŽIR, 19. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Jordan je u subotu pokušao nagovoriti arapske zemlje da ponovno aktiviraju ponudu eventualne normalizacije odnosa s Izraelom uvjeravajući ih da ne zagovara ublažavanje uvjeta koje Izrael mora ispuniti.

Arapski ministri vanjskih poslova razmatraju jordanski prijedlog o oživljavanju mirovne inicijative na sastanku uoči summita 22. i 23. ožujka u Alžiru.

"Nitko se tomu ne protivi. Postoje različita stajališta i to je normalno, no očekujemo da će ministri vanjskih poslova prijedlog prihvatiti i proslijediti ga svojim kraljevima i predsjednicima", rekao je glasnogovornik jordanskog ministarstva vanjskih poslova Rajab Suqeiri.

Tri godine star arapski prijedlog predviđao je normalizaciju odnosa s Izraelom pod uvjetom da vrati svu zemlju okupiranu u ratu 1967. u skladu s UN-ovim rezolucijama po načelu "zemlja za mir". Također je pozivao na povratak palestinskih izbjeglica i uspostavu neovisne palestinske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙