FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abdullah II. neće sudjelovati na arapskom summitu

ALŽIR-Arapi-summitAbdullah II. neće sudjelovati na arapskom summituALŽIR, 20. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Jordanski kralj Abdullah II. nećesudjelovati na arapskom summitu u Alžiru zbog ranije dogovorenihobveza, izjavio je u nedjelju jordanski ministar vanjskih poslova HaniMoulki.
ALŽIR, 20. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Jordanski kralj Abdullah II. neće sudjelovati na arapskom summitu u Alžiru zbog ranije dogovorenih obveza, izjavio je u nedjelju jordanski ministar vanjskih poslova Hani Moulki.

"Kralj Abdullah II. već prije pet mjeseci je dogovorio obvezu u SAD s tisuću ulagača i zato neće sudjelovati na summitu u Alžiru", rekao je Mulki.

Jordanski kralj "nije mogao mijenjati planove, jer mu je poziv na summit stigao prije dva mjeseca", a susret s ulagačima je "važan za gospodarski razvoj Jordana i unatoč svim nastojanjima, kralj ga nije uspio odgoditi".

Summit vođa arapskih zemalja, koji počinje u utorak, trebao bi biti prilika da se razmotri jordanski prijedlog "općeg mira" s Izraelom. Jordansko će izaslanstvo predvoditi premijer Faysal al-Fayez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙