FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan opozvao otpravnika poslova u Bagdadu, Irak svog u Amanu

ALŽIR-JORDAN-BAGDADJordan opozvao otpravnika poslova u Bagdadu, Irak svog u AmanuALŽIR, 20. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Jordan je, u trenutku kada se uIraku nižu incidenti upereni protiv te zemlje, pozvao svog otpravnikaposlova u Bagdadu na konzultacije, objavio je u nedjelju tijekomposjeta Alžiru jordanski ministar vanjskih poslova Hani Moulki.
ALŽIR, 20. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Jordan je, u trenutku kada se u Iraku nižu incidenti upereni protiv te zemlje, pozvao svog otpravnika poslova u Bagdadu na konzultacije, objavio je u nedjelju tijekom posjeta Alžiru jordanski ministar vanjskih poslova Hani Moulki.

"Pozvali smo našeg otpravnika poslova Dimaia Haddada na konzultacije jer veleposlanstvo u kojem obitava nije sigurno. Drugi diplomati, koji žive izvan jordanskog predstavništva, ostaju u Iraku", pojasnio je Moulki.

Kazao je da to ne znači da Jordan prekida sa svojim operacijama u Jordanu već da ih privremeno obustavlja sve dok veleposlanstvo ne dobije primjerenu zaštitu.

Irak je u nedjelju također objavio da će opozvati svog veleposlanika u Amanu zbog, kako je rečeno, jordanske popustljivosti prema navodnim počiniteljima napada u Iraku.

Izvor u iračkom ministarstvu vanjskih poslova je kazao da će se veleposlanika u Amanu pozvati na konzultacije, ocijenivši da je "u odnosima dviju zemalja došlo do krize".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙