FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akajev naredio istragu o izbornim nepravilnostima

BIŠKEK, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kirgistanski predsjednik AskarAkajev u ponedjeljak je naredio otvaranje istrage o mogućimnapravilnostima tijekom parlamentarnih izbora provedenih u veljači iožujku, izjavio je njegov glasnogovornik Abdil Seguizbajev.
BIŠKEK, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kirgistanski predsjednik Askar Akajev u ponedjeljak je naredio otvaranje istrage o mogućim napravilnostima tijekom parlamentarnih izbora provedenih u veljači i ožujku, izjavio je njegov glasnogovornik Abdil Seguizbajev.

"Predsjednik Akajev sastao se s predsjednikom Vrhovnog suda i izbornog povjerenstva i zatražio pokretanje istrage o svim napravilnostima koje su izvedene u izbornom procesu", rekao je Segizbajev novinarima.

Kirgistanski je predsjednik, međutim, nakon tog sastanka ocijenio da su parlamentarni izbori održani u strogom poštivanju zakona u velikoj većini okruga, javila je agencija Itar Tass.

Akajev je također izrazio spremnost na razgovor s oporbom u svakom trenutku, rekao je Segizbajev. Oporba je na izborima dobila kontrolu dva velika kirgistanska grada.

Istodobno je i Rusija u ponedjeljak izrazila zabrinutost zbog nemira u Kirgistanu gdje su pristaše oporbe zauzele dva administrativna središta na jugu zemlje i osporavaju rezultate izbora te je ocijenila njihovo djelovanje "nasilnim" i "djelovanjem izvan okvira zakona".

"Rusija je zabrinuta zbog razvoja situacije u Kirgistanu", objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Oporba je preuzela kontrolu nad administrativnim središtima Och i Jalal-Abad i traži ostavku Askara Akajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙