FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi zadovoljan pokretanjem istrage o ubojstvu Caliparija

RIM, 8. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik talijanske vlade SilvioBerlusconi izjavio je u utorak da je zadovoljan što je Washingtonnajavio istragu o okolnostima smrti agenta talijanske tajne službeNicole Caliparija koji je u petak smrtno stradao u "prijateljskojvatri" u Bagdadu.
RIM, 8. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi izjavio je u utorak da je zadovoljan što je Washington najavio istragu o okolnostima smrti agenta talijanske tajne službe Nicole Caliparija koji je u petak smrtno stradao u "prijateljskoj vatri" u Bagdadu.

"Predsjednik vlade Silvio Berlusconi izrazio je zadovoljstvo talijanske vlade tom istragom koja bi se trebala provesti u ograničenom roku, najviše za tri do četiri tjedna", piše u službenom priopćenju objavljenom u Rimu.

Američki general George Casey, zapovjednik međunarodnih snaga u Iraku, priopćio je u utorak u Washingtonu da će Talijani biti uključeni u istragu za koju će, po njegovu mišljenju, trebati tri do četiri tjedna.

"Vlada SAD-a prihvatila je zahtjev premijera Berlusconija da sa svojim predstavnicima sudjeluje u istrazi koju će pokrenuti međunarodne snage u Iraku kako bi utvrdile činjenice i odgovornost za tragičnu smrt Nicole Caliparija", dodaje se u priopćenju objavljenom u Rimu.

Nicolu Caliparija ubili su petak američki vojnici nedaleko od zračne luke u Bagdadu dok je iz iračke prijestolnice evakuirao bivšu talijansku taokinju Giulianu Sgrenu.

Rim je u utorak preko svog ministra vanjskih poslova Gianfranca Finija zatražio da se krivci pronađu i kazne, ali nije htio povećavati napetost u odnosima s Washingtonom ocijenivši događaj kao "nesreću".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙