FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški optuženik Radivoj Miletić u ponedjeljak odlazi u Den Haag

BEOGRAD, 27. veljače 2005.(Hina) - Bivši oficir Vojske Republike Srpskegeneral Radivoj Miletić, pred Haškim sudom (ICTY) optužen za zločinenad Muslimanima u Srebrenici i Žepi, u ponedjeljak će se dobrovoljnopredati Haškom sudu.
BEOGRAD, 27. veljače 2005.(Hina) - Bivši oficir Vojske Republike Srpske general Radivoj Miletić, pred Haškim sudom (ICTY) optužen za zločine nad Muslimanima u Srebrenici i Žepi, u ponedjeljak će se dobrovoljno predati Haškom sudu.

Optuženi Miletić u Den Haag će, kako je najavila vlada, otputovati u pratnji ministra pravosuđa Zorana Stojkovića, a priopćeno je i da će vlada dati potrebna jamstva optuženom da bude na slobodi do početka suđenja, kao i pomoć njegovoj obitelji.

Haška optužnica tereti Miletića, te bivše oficire Vojske Republike Srpske Milana Gveru, koji je nedavno također dobrovoljno otišao u Den Haag i Zdravka Tolimira, za zločine nad Muslimanima u zaštićenim zonama Srebrenici i Žepi 1995. godine. Optužnica ih u pet točaka tereti za ubojstva, progon na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, prisilno premještanje i deportaciju stanovništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙