FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački Celesio od slovenskog Leka kupio 10,81 posto Medike

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Vodeća njemačka farmaceutskatrgovačka kompanija Celesio AG otkupila je od slovenskog Leka 3.266dionica koje čine 10,81 posto temeljnog kapitala zagrebačke Medike itime povećao svoj vlasnički udio na 12,05 posto, stoji u obavijestiCelesia koju danas prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Vodeća njemačka farmaceutska trgovačka kompanija Celesio AG otkupila je od slovenskog Leka 3.266 dionica koje čine 10,81 posto temeljnog kapitala zagrebačke Medike i time povećao svoj vlasnički udio na 12,05 posto, stoji u obavijesti Celesia koju danas prenosi Zagrebačka burza.

Prodaja dionica Medike Celesiju najavljena je u studenom prošle godine, a kupoprodajni je ugovor s Lekom sklopljen u Ljubljani 4. veljače ove godine.

Ukupni temeljni kapital najvećeg hrvatskog farmaceutskog veletrgovca iznosi 60,38 milijuna kuna, a podijeljen je na 30.194 redovnih dionica nominalne vrijednosti od 2.000,00 kuna.

U ovom trenutku Medika drži 1.750 vlastitih dionica, koje predstavljaju 5,79 posto ukupnog temeljnog kapitala, no ne daju pravo glasa na glavnoj skupštini društva. Stoga je Celesio s vlasničkim udjelom od 12,05 posto stekao pravo na 12,79 posto glasova na glavnoj skupštini.

Spekulacije oko prodaje udjela u Medici pojavile su se krajem prošle godine, kada se uz Celesio kao potencijalni kupac dionica među ostalim spominjala i islandska kompanija Lyf&heils.

Uoči i nakon što je objavljeno da je Celesio s Lekom dogovorio otkup njegovog udjela dionice Medike su na Zagrebačkoj burzi u samo par posljednjih mjeseci 2004. od vrlo nelikvidne dionice dospjele na četvrto mjesto po ukupnom godišnjem prometu, što je rezultiralo i povećanjem njihove cijene za više od 170 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙