FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: i za pokretnine upisnik zabilježbi

VUKOVAR,18. ožujka 2005.(Hina) - S početkom iduće godine počet će sevoditi upisnik u koji će se bilježiti založna prava na pokretninama,pravima, poslovnim udjelima u trgovačkim društvima, zakonski prijedlogkoji to omogućuje Vlada je utvrdila na današnjoj sjednici u Vukovaru.
VUKOVAR,18. ožujka 2005.(Hina) - S početkom iduće godine počet će se voditi upisnik u koji će se bilježiti založna prava na pokretninama, pravima, poslovnim udjelima u trgovačkim društvima, zakonski prijedlog koji to omogućuje Vlada je utvrdila na današnjoj sjednici u Vukovaru.

Riječ je o zakonu o upisniku sudskih i javnobilježničkih osiguranja tražbina vjerovnika na pokretnim stvarima i pravima.

Taj će zakon omogućiti jače osiguranje vjerovnika, bržu provedbu ovrha, ustvrdila je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Upisnik bi se vodio pri Financijskoj agenciji (FINA-i), a s obzirom na njezinu infrastrukturnu mrežu bio bi povezan s cijelom Hrvatskom.

Upisnik bi bio javna knjiga i svatko bi imao pravo tražiti da mu se omogući uvid u njega.

Javnom evidencijom prava na pokretninama i pravima, štiti se i interes potencijalnih vjerovnika, jer će moći doći do informacije o kreditnoj sposobnosti dužnika.

Poslovni ljudi će odahnuti i dobiti dodatni poticaj za ulaganja, istaknula je ministrica pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙