FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osniva se društvo za upravljanje gospodarskom zonom Kukuzovac

SINJ, 17. ožujka 2005. (Hina) - Poglavarstvo grada Sinja prihvatilo jedruštveni dogovor o osnivanju, zajedno sa Institutom građevinarstvaHrvatske (IGH), trgovačkog društva koje će upravljati gospodarskomzonom Kukuzovac.
SINJ, 17. ožujka 2005. (Hina) - Poglavarstvo grada Sinja prihvatilo je društveni dogovor o osnivanju, zajedno sa Institutom građevinarstva Hrvatske (IGH), trgovačkog društva koje će upravljati gospodarskom zonom Kukuzovac.

Društvenim dogovorom predviđeno je da grad Sinj s udjelom od 65 posto bude većinski vlasnik, dok je udjel IGK-a preostalih 35 posto.

Grad će odmah uložiti dva milijuna kuna, a IGK milijun kuna i to će biti početna sredstva za početak poslovanja.

Istodobno će se društvo obratiti i Povjerenstvu za gospodarske zone Vlade RH, a u sinjskom Poglavarstvu se nadaju kako će s obzirom na važnost njihovog projekta sinjska zona dobiti odgovarajuća sredstva.

Riječ je o gospodarskoj zoni uz državnu cestu D1 Zagreb - Split, površine od 166 hektara. U prvoj fazi bit će komunalno opremljena 44 hektara, a u gradsku upravu već je pristiglo desetak zahtjeva investitora za gradnju gospodarskih i drugih objekata.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙