FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionicama TKZ-a ukinuta a Moslavke promijenjena kotacija na Zagrebačkoj burzi

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Dionicama TKZ-a ukinuta a Moslavkepromijenjena kotacija na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Dionicama TKZ-a ukinuta a Moslavke promijenjena kotacija na Zagrebačkoj burzi

HINA - Financijski servis

Odbor za uvrštenje vrijednosnih papira Zagrebačke burze donio je odluku kojom se od sutra, 3. ožujka, ukida uvrštenje redovnih dionica Tekstilnog kombinata Zagreb (TKZ) u Tržištu dionicama javnih dioničkih društava (JDD), dok će istodobno redovne dionice Moslavke d.d. iz Kutine iz JDD-a biti prebačene u kotaciju Usporedno tržite.

Sa Zagrebačke burze su izvijestili da je TKZ sam podnio zahtjev za ukidanjem uvrštenja budući da je Trgovački sud u Zagrebu izdao rješenje o upisu odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara na većinskog dioničara, uz naknadu (squeeze-out).

Prema podacima iz prospekta za uvrštenje dionica tog društva u JDD kotaciju Zagrebačke burze, a koji se odnose na stanje od 30. lipnja 2003. godine, većinski dioničar, s 96,22 posto dionica, bila je tvrtka TKZ Trading d.o.o.

Time društvo više ne ispunjava uvjete za uvrštenje u Tržište javnih dioničkih društava, pa je danas zadnji trgovinski dan tim dionicama, trgovinske oznake TKZG-R-A.

Također su sa Burze izvijestili da je dana 2. ožujka 2005. godine Moslavka d.d. dostavila je Izvod iz sudskog registra iz kog je vidljivo da je Trgovački sud u Sisku upisao odluku Glavne skupštine društva o smanjenju temeljnog kapitala na iznos od 11.503.920,00 HRK.

Time društvo više ne ispunjava uvjete za uvrštenje u Tržište javnih dioničkih društava. Stoga je Odbor za uvrštenje, na svojoj sjednici 2. ožujka 2005. godine odlučio da će se redovnim dionicama Moslavke d.d. od 3. ožujka 2005. trgovati u Usporednom tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙