FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka skupština: HIP i HSD za hitne mjere u zaštiti gradskog interesa

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Članovi zagrebačke Gradske skupštinedanas će obvezati Gradsko poglavarstvo da do naredne skupštinskesjednice poduzeme mjere zaštite gradskih interesa, vezano uznekadašnju prodaju zemljišta Hrvatskom nambudo institutu.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Članovi zagrebačke Gradske skupštine danas će obvezati Gradsko poglavarstvo da do naredne skupštinske sjednice poduzeme mjere zaštite gradskih interesa, vezano uz nekadašnju prodaju zemljišta Hrvatskom nambudo institutu.

Taj prijedlog oporbenih zastupnika HIP-a i Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) uvršten je po hitnom postupku u dnevni red skupštinske sjednice, nakon što je Zdravko Tomac (HSD) rekao da Gradskom poglavarstvu ne može biti isprika da na tome rade sudovi i Uskok. Tomac je također rekao da Grad Zagreb mora pozvati Srećka Ferenčaka (HNS) da vrati razliku novca zarađenoga prodajom toga zemljišta trgovačkom centru. Dodao je, kako se slaže s Ferenčakovom ostavkom, koja će danas biti na dnevnom redu skupštinske sjednice, ali ne i s Ferenčakovim obrazloženjem, da je žrtva kleveta i laži, jer se time, dodao je Tomac, zapravo vrijeđaju svi gradski zastupnici koji traže istinu.

Kažimir Varda (Hrvatski blok) je podsjetio da je Gradsko poglavarstvo imalo dva mjeseca očitovati se o cijelom slučaju, pa je tražio da to učine danas. No, taj prijedlog nije prošao. Mislav Žagar (Hrvatski narodnjaci) komentirao je da bi današnje očitovanje o slučaju Ferenčak vjerojatno značilo raspad zagrebačke koalicije SDP-HNS.

Po hitnom postupku na dnevni red uveršten je i prijedlog Gradskog poglavarstva o preispitivanju visine spomeničke rente, o čemu je Poglavarstvo odlučivalo prije skupštinske sjednice.

U Aktualnom satu Nenad Ivanković (SIN) upozorio je, kako je rekao na skandal u režiji Ureda za upravljanje imovinom i tražio odgovore na pitanja kako je moguće da je dragovoljac Domovinskog rata, koji je dobio na natječaju poslovni prostor u Tomićevoj 3 (Restoran Kokot), mogao ući u taj prostor bez potpisanoga ugovora s Gradom Zagrebom, a poslije ga bez odobrenja poglavarstva dati u podnajam Borisu Blažekoviću, glasnogovorniku HNS-a, koji se njime koristi bez ikakvih dozvola.

Budući da je kod tog pitanja Ivanković prekršio vrijeme zadano skupštinskm Poslovnikom, predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden, dala mu je nekoliko opomena i oduzela mu riječ, ali je Ivanković napustio govornicu tek kada je završio svoje izlaganje.

U tijeku je stanka, nakon čega gradski zastupnici nastavljaju sjednicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙