FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OESS kritizira izbore u Tadžikistanu

DUŠANBE, 28. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Parlamentarni izboriodržani u nedjelju u Tadžikistanu nisu zadovoljili demokratskestandarde, izjavio je u ponedjeljak šef promatračke misijeOrganizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Peter Eichernavodeći mnogobrojne nepravilnosti.
DUŠANBE, 28. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Parlamentarni izbori održani u nedjelju u Tadžikistanu nisu zadovoljili demokratske standarde, izjavio je u ponedjeljak šef promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Peter Eicher navodeći mnogobrojne nepravilnosti.

"Izbori od 27. veljače nisu zadovoljili brojne uvjete OESS-a i demokratskih izbora. Izborni proces ne samo da nije ispunio očekivanja već je pravo razočaranje", kazao je Eicher i istaknuo da je, usprkos sudjelovanju šest stranaka, što je podgrijalo nade u održavanje demokratskih izbora, "kontrola države bila presnažna".

Oporba u Tadžikistanu je izbore ocijenila farsom dok je predsjednik Imomali Rahmonov izjavio da se radi o prvim slobodnim parlamentarnim izborima i najavio mogućnost da se sljedeće godine, po isteku svog mandata, kandidira za drugi sedmogodišnji predsjednički mandat.

Rahmonov uživa veliku popularnost u planinskoj, srednjoazijskoj državi od sedam milijuna stanovnika. Tu najsiromašniju državu bivšeg Sovjetskog saveza dodatno je opustošio građanski rat u kojem je od 1992. do 1997. poginulo više od 100.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙