FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadžikistan: Zatvorena birališta, parlamentarni izbori protekli u miru

DUŠANBE, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izborno povjerenstvonajsiromašnije zemlje središnje Azije Tadžikistana u nedjelju jeizvijestilo kako su biračka mjesta u cijeloj zemlji zatvorena, da suparlamentarni izbori u zemlji protekli u miru te da je na izboreizašlo više od 84 posto od ukupno 3,1 milijuna birača s biračkihpopisa, od ukupno 6,6 milijuna stanovnika.
DUŠANBE, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izborno povjerenstvo najsiromašnije zemlje središnje Azije Tadžikistana u nedjelju je izvijestilo kako su biračka mjesta u cijeloj zemlji zatvorena, da su parlamentarni izbori u zemlji protekli u miru te da je na izbore izašlo više od 84 posto od ukupno 3,1 milijuna birača s biračkih popisa, od ukupno 6,6 milijuna stanovnika.

Na izborima za 63 zastupnička mjesta donjeg doma parlamenta natjecalo se šest političkih stranaka. Prvi će rezultati biti poznati u ponedjeljak ujutro.

Najviše izgleda za pobjedu ima Narodna demokratska stranka autoritarnog predsjednika države Emomalija Rahmonova, a najveći protivnik im je Islamska stranka obnove.

Oporbeni čelnici već su izrazili pesimizam u pogledu izgleda za izbornu pobjedu. Oni smatraju da je vladajuća garnitura strogom kontrolom medija i povlaštenim izbornim pravilima učinila sve kako bi očuvala svoju dominaciju u parlamentu.

"Izbori su bili transparentni", rekao je tadžikistanski predsjednik, na vlasti od 1992., "no to ne znači da su se oni odvijali kao u Sjedinjenim Državama ili u drugim zapadnim zemljama. Ovdje ima nekih nedostataka, jer, mi smo na početku osnivanja demokratske države", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙