FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju, 27. veljače

ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za nedjelju, 27. veljače.
ZAGREB, 26. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 27. veljače.

MUERZSTEG - Predsjednik Republike Stjepan Mesić privatno boravi u mjestu Muerzsteg, na poziv austrijskoga predsjednika Heinza Fischera koji nije mogao nazočiti Mesićevoj inauguraciji zbog posjetu Indiji. Za dvodnevnog boravka u pokrajini Štajerskoj dvojica predsjednika, koji su u pratnji supruga, trebala bi razgovarati o približavanju Hrvatske Europskoj uniji.

ŽENEVA - Na snagu stupa globalni Sporazum protiv pušenja, u organizaciji Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji djecu treba odvratiti od pušenja, a odraslima pomoći da odbace tu lošu naviku.

RIM - Dok milijuni katoličkih vjernika mole za ozdravljenje Ivana Pavla II., kojemu je u četvrtak obavljena traheotomija zbog dišnih tegoba, on se neće tijekom nedjeljnog Angelusa pojaviti na prozoru bolničke sobe u rimskoj klinici Gemelli te će im blagoslov u njegovo ime podariti argentinski nadbiskup Leonardo Sandri.

RIM - Svečano euharistijsko slavlje s obredom preuzimanja naslovne crkve sv. Jeronima predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Crkvu mu je u prigodi uvrštenja u Zbor kardinala dodijelio papa Ivan Pavao II. Na toj časti Bozanić nasljeđuje svoga prethodnika u Zagrebu, kardinala Franju Kuharića.

BIŠKEK - Parlamentarni izbori u Kirgistanu.

DUŠANBE - Parlamentarni izbori u Tadžikistanu.

RIJAD - Posjetom Saudijskoj Arabiji njemački kancelar Gerhard Shcroeder počinje turneju po šest zemalja Perzijskog zaljeva i regije, a zatim će otputovati u Kuvajt (28. i 1. ožujka) te Katar, Bahrein, Jemen, Ujedinjene Arapske Emirate.

TEHERAN - Očekuje se nastavak pregovora, zasad bez određenog roka, nakon što je u subotu došlo do neočekivane odgode potpisivanja sporazuma o nuklearnoj suradnji Irana i Rusije. Sporazum o povratu u Rusiju iskorištenog goriva iz prve iranske nuklearne centrale s ruske je strane trebao potpisati direktor ruske savezne agencije za atomsku energiju Aleksander Rumjancev.

PARIZ - Hina će emitirati teskt dopisnika iz Francuske Frane Cetinića o komentarima i odjecima netom završenog posjeta američkog predsjednika Georgea W. Busha Europi pod naslovom "Francuska, odjeci Bushove europske turneje" (50 redaka).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Darko Vlahović

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙