FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Tadžikistanu već glasovalo više od 50 posto glasača

DUŠANBE, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Na parlamentarnim izborima uTadžikistanu, na kojima će više od tri milijuna stanovnika s pravomglasa odlučiti o novom sazivu parlamenta, do sredine dana glasovalo jeviše od 50 posto glasača, objavilo je izborno povjerenstvo.
DUŠANBE, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Na parlamentarnim izborima u Tadžikistanu, na kojima će više od tri milijuna stanovnika s pravom glasa odlučiti o novom sazivu parlamenta, do sredine dana glasovalo je više od 50 posto glasača, objavilo je izborno povjerenstvo.

Do 12 sati po mjesnom vremenu je glasovalo 54,7 posto od 3,1 milijuna upisanih glasača, šest sati nakon otvaranja biračkih ureda, prema središnjem izbornom povjerenstvu.

Oko 3.000 biračkih ureda otvoreno je u 6 sati po mjesnom vremenu i zatvorit će se u 18 sati (14 sati po srednjoeuropskom vremenu).

Na izborima za 63 zastupnička mjesta donjeg doma tadžikistanskog parlamenta natječe se šest političkih stranaka. Najviše izgleda za pobjedu ima Narodna demokratska stranka autoritarnog predsjednika države Emomalija Rahmonova. Najveći i jedini pravi protivnik im je Islamska stranka obnove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙