FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ključni tjedan za talijanske banke

MILANO, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Talijanske banke suočene su stjednom od velikoga značaja nakon što su španjolska Banco BilbaoVizcaya Argentaria (BBVA) i nizozemska Abn Amro bacile rukavicu u liceBank of Italy zbog ograničenja oko stranih preuzimanja u talijanskomfinancijskom sektoru.
MILANO, 21. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Talijanske banke suočene su s tjednom od velikoga značaja nakon što su španjolska Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) i nizozemska Abn Amro bacile rukavicu u lice Bank of Italy zbog ograničenja oko stranih preuzimanja u talijanskom financijskom sektoru.

Središnja talijanska banka suočava se s najvećim testom u pitanju politike zabrane stranim bankama da kontroliraju domaće banke i mora odlučiti hoće li blokirati BBVA i ABN u njihovom natjecanju za kupovinu talijanskih banaka.

Crveno svjetlo stranim preuzimanjima talijanskih banaka moglo bi potaknuti sukob s Europskom komisijom, koja je nedavno tražila od Bank of Italy potvrdu da neće diskriminirati strane ponude. Davanje zelenog svjetla španjolskoj i nizozemskoj banci moglo bi pak potaknuti i druge strane banke da krenu u pohod na talijanske banke.

Bank of Italy trebala bi najranije u ponedjeljak odlučiti o ponudi ABN-a za kupovinu dionica koje još ne posjeduje u 9. po veličini talijanskoj banci Banca Antonveneta. Odluka središnjih monetarnih vlasti o ponudi BBVA za šestu po veličini talijansku banku Banca Nazionale del Lavoro očekuje se krajem tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙