FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Tršćanski zastupnik o talijanskom povratku u Istru i Dalmaciju

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Roberto Menia, tršćanski zastupnikstranke Alleanza nazionale (Nacionalni savez), na skupu u Firenciposvećenom obilježavanju Dana sjećanja u toskanskoj regiji, izrazio jenadu u "kulturalni i gospodarski povratak Italije u Istru iDalmaciju", izvješćuje tršćanski Il Piccolo od srijede.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Roberto Menia, tršćanski zastupnik stranke Alleanza nazionale (Nacionalni savez), na skupu u Firenci posvećenom obilježavanju Dana sjećanja u toskanskoj regiji, izrazio je nadu u "kulturalni i gospodarski povratak Italije u Istru i Dalmaciju", izvješćuje tršćanski Il Piccolo od srijede.

"Nadam se da će Talijani u pacificiranoj Europi jednog dana ponovno osvojiti, ne u vojnom smislu, teritorije kao što su Dalmacija i Istra, prostore koji su trgovački i kulturalni uvijek pripadali Italiji", rekao je Menia na skupu u toskanskoj regionalnoj skupštini posvećenom obilježavanju Dana sjećanja u toj regiji, a koji je održan na poticaj stranke Alleanza nazionale, izvješćuje list.

"Ponovno osvajanje povijesnog pamćenja mora predstavljati i budućnost nade, nade da će se Talijani ponovno moći tamo vratiti", rekao je Menia i dodao kako se "mijenjanjem imena gradova i uklanjanjem nadgrobnih ploča Talijana na grobljima ne može izbrisati talijanska nazočnost u Istri, Dalmaciji i Julijskoj krajini", izvješćuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙