FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Kosin upozorava na opasnost narušavanja bilateralnih sporazuma Italije i SFRJ

LJUBLJANA,21. veljače(Hina) - Marko Kosin, bivši visoki slovenskidiplomat, u razgovoru za novi broj tjednika "Mladina" ocijenio je dase u Sloveniji podcjenjuje opasnost narušavanja bilateralnih sporazumasklopljenih između Italije i bivše SFRJ.
LJUBLJANA,21. veljače(Hina) - Marko Kosin, bivši visoki slovenski diplomat, u razgovoru za novi broj tjednika "Mladina" ocijenio je da se u Sloveniji podcjenjuje opasnost narušavanja bilateralnih sporazuma sklopljenih između Italije i bivše SFRJ.

Kosin smatra da je u Sloveniji podcijenjena opasnost narušavanja bilateralnih sporazuma sklopljenih između Italije i bivše SFRJ koje je Slovenija naslijedila i da talijanska desnica načima već riješeno pitanje imovine nekadašnjih esula iz Slovenije i Hrvatske. "Njihov je pravi interes Istra, a razmišljaju i dalje - sve do Dubrovnika", upozorio je Kosin na način razmišljanja talijanske desnice.

Kosin je bio veleposlanik svoje zemlje u Rimu od 1992. do 1996. godine, a kao bivši jugoslavenski diplomat radio je u Tanzaniji i Švicarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙