FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim dekretom podupire konkurentnost talijanske industrije

RIM, 11. ožujka 2005. (Hina/APA) - Talijanska vlada usvojila je u petaku Rimu dekret o promicanju konkurentnosti talijanske industrije krozpaket mjera vrijedan četiri milijarde eura.
RIM, 11. ožujka 2005. (Hina/APA) - Talijanska vlada usvojila je u petak u Rimu dekret o promicanju konkurentnosti talijanske industrije kroz paket mjera vrijedan četiri milijarde eura.

Mjere će biti usmjerene na poduzeća koja se pri poslovanju snažno oslanjaju na istraživanje i nova ulaganja i potiču izvoz. "Italija mora snažnije ulagati u tehničke inovacije ako želi konkurirati na globalnom tržištu", kazao je jedan vladin glasnogovornik.

U nekim je studijama o međunarodnoj konkurentnosti Italija zabilježila osjetan pad rejtinga pa vlada pokušava u inozemstvu poduprijeti promicanje etikete "Made in Italy" i osuvremeniti birokratski sustav.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi predstavio je na sjednici ministarskog vijeća prijedlog zakona o digitalizaciji javne uprave. Tako bi u Italiji ubuduće elektronska pošta s takozvanim digitalnim potpisom trebala biti pravno tretirana kao preporučeno pismo pa bi razmjena važnih službenih dokumenata putem pošte uskoro mogla postati stvar prošlosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙