FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čovićevi odvjetnici prosvjeduju jer je optužnica dostavljena prvo medijima

MOSTAR, 20. ožujka 2005. (Hina) - Mostarski odvjetnici koji zastupajuhrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića poduprli su unedjelju prosvjed svojih kolega koji zastupaju ostale optužene uslučaju Lijanovići zbog toga što je Tužiteljstvo BiH optužnicudostavilo medijima tjedan dana prije no optuženima.
MOSTAR, 20. ožujka 2005. (Hina) - Mostarski odvjetnici koji zastupaju hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića poduprli su u nedjelju prosvjed svojih kolega koji zastupaju ostale optužene u slučaju Lijanovići zbog toga što je Tužiteljstvo BiH optužnicu dostavilo medijima tjedan dana prije no optuženima.

Time je, tvrde odvjetnici Josip Muselimović i Zdravko Rajić, stvoreno okružje linča i posve negirana pretpostavka nevinosti.

"Sa zaprepaštenjem smo se suočili s činjenicom da je optužnica dostavljena sredstvima javnog priopćavanja i prije nego je uručena osobi na koju se odnosi, da je u tiskovinama prepisivana, a u elektroničkim medijima komentirana na sve moguće načine. Na ovaj način negirana je pretpostavka nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku BiH, a oko našeg branjenika nautemeljeno stvoreno okružje krivnje, sve do javnih zahtjeva za odstupanjem s izabrane funkcije", ističe se u nedjeljnom priopćenju Čovićevih mostarskih odvjetnika Muselimovića i Rajića.

Odvjetnici u priopćenju također najavljuju moguće podnošenje kaznene prijave protiv zaštićenog svjedoka S1 za lažno svjedočenje protiv optuženog Čovića.

Zajedno s hrvatskim članom BiH Predsjedništva optuženi su i predsjednik Ustavnog suda BiH Mate Tadić te profesor Zdravko Lučić da su pomogli u provođenju i nesankcioniranju carinskih utaja od strane mesne industrije u vlasništvu četvorice braće Lijanovići.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙