FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović pod pritiskom da podnese ostavku?

SARAJEVO,2. ožujka 2005.(Hina) - Britanski veleposlanik u Bosni iHercegovini Ian Cliff u četvrtak će u ime međunarodne zajednicezatražiti od hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovićapovlačenje s te dužnosti, objavila je u srijedu bosanskohercegovačkadržavna televizija BHT 1.
SARAJEVO,2. ožujka 2005.(Hina) - Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ian Cliff u četvrtak će u ime međunarodne zajednice zatražiti od hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića povlačenje s te dužnosti, objavila je u srijedu bosanskohercegovačka državna televizija BHT 1.

Prema ovom izvoru, na Čovićevoj ostavci inzistirat će se nakon što je protiv njega podiguta optužnica za zloporabu položaja i korupciju povezanu s protuzakonitim poslovanjem tvrtke "Lijanovići".

Tužiteljstvo BiH u srijedu je potvrdilo da je optužnica podignuta protiv Čovića, predsjednika Ustavnog suda BiH Mate Tadića, četvorice braće Ivanković-Lijanović i profesora prava Zdravka Lučića.

Sam veleposlanik Cliff u izjavi za BHT 1 nije izrijekom potvrdio da će od Čovića zatražiti podnošenje ostavke ali je istaknuo da se očekuje da hrvatski član Predsjedništva BiH u sadašnjoj situaciji "slijedi europske standarde" ponašanja.

Čović za sada nije komentirao podizanje optužnice koja stupa na snagu ako je potvrdi Sud BiH.

On je samo izjavio da je "ponosan na sve što je do sada radio" te da ne želi spekulirati o budućim događajima.

Mato Tadić odlučno je odbio optužbe da je primio mito dok je Jerko Ivanković kazao da nije upoznat s podizanjem optužnice.

Dodao je ipak da ga ne bi čudio takav razvoj događaja s obzirom da su "Lijanovići" i njihova politička stranka Radom za boljitak već godinama pod pritiskom "političkih protivnika i uvoznih lobija" koji im "zavide na postignutim uspjesima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙