FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović u Vatikanu, u Sarajevu ga čeka demarš EU

SARAJEVO,18. ožujka(Hina) - Član Predsjedništva Bosne i HercegovineDragan Čović, protiv kojega je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu zazloporabu položaja i ovlasti te korupciju povezanu s poslovanjemtvrtke "Lijanovići", otputovao je u petak u Vatikan gdje se sastao sdržavnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Angelom Sodanom.
SARAJEVO,18. ožujka(Hina) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, protiv kojega je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu za zloporabu položaja i ovlasti te korupciju povezanu s poslovanjem tvrtke "Lijanovići", otputovao je u petak u Vatikan gdje se sastao s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Angelom Sodanom.

Iz Čovićeva ureda u Sarajevu priopćeno je kako su on i kardinal Sodano tom prigodom razmijenili mišljenje o aktualnom stanju u BiH.

Kardinal Sodano je kazao kako Sveta Stolica dobro razumije i osjeća teškoće aktualnog stanja u BiH i stoga je poželio svim građanima da uživaju jednaka prava i da budu poštivana prava svake osobe.

Uoči Čovićeva puta u Rim dio sarajevskih medija ustvrdio je kako on na taj način pokušava izbjeći daljnje pritiske predstavnika međunarodne zajednice koji ga žele uvjeriti kako treba podnijeti ostavku nakon što je optužen pred Sudom BiH.

Prema navodima "Dnevnog avaza", veleposlanici zemalja "europske trojke" akreditirani u Sarajevu željeli su Čoviću još u četvrtak uručiti demarš Europske unije kojim se traži njegovo odstupanje s dužnosti.

Zbog Čovićeva puta u Vatikan taj je susret odgođen, no "Avaz" navodi kako će demarš svakako biti uručen po povratku hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Sarajevo, ukoliko on sam u međuvremenu ne odluči odstupiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙