FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 2. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 2. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Potaknuti učestalim pojavama nasilja nad nastavnicima u školama, predstavnici školskih sindikata predložili su danas resornom ministarstvu niz mjera za povećanje sigurnosti prosvjetnih djelatnika na njihovim radnim mjestima. Posljednja dva fizička nasrtaja zbila su se proteklog tjedna u Rijeci i Zaboku. U oba slučaja radilo se o teškom nasilju s teškim ozljedama, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog školskog sindikata Preporod Željko Stipić. Školski sindikati predlažu da se izmjenama zakona o osnovnom i srednjem školstvu zajamči sigurnost poučavanja i sigurnost djelatnika te naglasi odgojna dimenzija u radu s učenicima.

ZAGREB - Ministarstvo pravosuđa opovrgnulo je danas tvrdnje bivše zatvorenice zagrebačke Zatvorske bolnice Dijane Čirjak koja je medijima prije desetak dana izjavila da su je u bolnici zlostavljali i ponižavali. Dijana Čirjak u zatvorsku je bolnicu dospjela kao epileptičarka prošlog kolovoza, nakon što joj je istražni sudac odredio pritvor, iako se kasnije ispostavilo da nije počinila djelo za koje ju se sumnjičilo. U članku objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji, ispričala je kako osoblje zatvorske bolnice pacijente tuče, veže ih za krevete, ne pušta na WC te da na njima isprobava lijekove. Ministarstvo pravosuđa odbacilo je, nakon nadzora u Zatvorskoj bolnici, većinu tvrdnji Dijane Čirjak o lošim bolničkim uvjetima i ustvrdilo da je kao i ostali pacijenti, liječena sukladno pravilima struke.

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić rekla je da je kao nositeljica liste HNS-a u Zagrebu na predstojećim lokalnim izborima i HNS-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu spremna preuzeti "rizik i odgovornost" u upravljanju gradom. "Zagreb je kao političko, gospodarsko i kulturno središte važan u profilaciji budućnosti Hrvatske i upravo tu treba napraviti iskorak", rekla je Pusić u zagrebačkom HNS-u, koji ju je predložio kao HNS-ovog kandidata za zagrebačku gradonačelnicu.

ZAGREB - Potpredsjednik i saborski zastupnik LS-a Zlatko Kramarić rekao je kako je odluka zagrebačkog HSLS-a da na lokalnim zagrebačkim izborima koalira s HIP-om i HSD-om jednostrani čin koji prilično kompromitira i dovodi u pitanje suradnju LS-a i HSLS-a. "Nadam se da će danas Malo vijeće HSLS-a povući prave poteze i donijeti odluku koja će biti na tragu dogovora LS-HSLS", rekao je Kramarić na konferenciji za novinare dodajući da su u vezi s tom koalicijom, zadovoljni reakcijom potpredsjednice HSLS-a Đurđe Adlešić. Lokalni izbori su test suradnje LS-a i HSLS-a i imamo dogovor da oko neutralnih tema, koje se tiču lokalne samouprave nastupamo zajednički, primjerice u vezi s neposrednim izborom gradonačelnika, rekao je Kramarić.

SPLIT - Zajednica udruga svehrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske danas je izvijestila o zaključcima s druge redovite skupštine Zajednice održane prošlog vikenda u Splitu, među kojima je i najava o izdavanju proglasa hrvatskim građanima. U priopćenju se kaže kako su odlučili osnovati koordinaciju braniteljskih udruga na razini države te da se jedan proglas objavi zbog nezadovoljstva moralnim i gospodarskim stanjem u državi, a drugi zbog "nezadovoljstva načinom pregovaranja o ulasku u EU i odnosa vlasti prema zaštiti vrijednosti Domovinskog rata". Proglase će objaviti 18. ožujka, kad će se znati počinju li pregovori za ulazak Hrvatske u EU ili ne.

KUTINA- Hrvatska naftna kompanija INA ponovno je, zbog povećane potrošnje plina u kućanstvima uzrokovane niskim temperaturama, reducirala isporuku prirodnog plina velikim potrošačima - HEP-u, te Petrokemiji koja je zbog toga noćas zaustavila proizvodnju. Potrošnja plina početkom ovog tjedna, u ponedjeljak, iznosila je oko 570.000 prostornih metara na sat, dok se iz domaće proizvodnje, uvoza i podzemnog skadišta Okoli moglo osigurati oko 440.000 kubika na sat, ističu iz INA-Naftaplina. Nedostajuća razlika pokrivala se u početku iz akumulacije u plinovodu, ali smanjivanjem tlaka u sustavu, moralo se, kažu u Naftaplinu, ponovno pribjeći redukcijama isporuke velikim potrošačima, jer je to bio jedini način da se osigura dovoljno plina za opskrbu široke potrošnje, odnosno kućanstava.

ZAGREB - Hrvatski se kampovi ove godine po cijenama odnosno skupoći nalaze na četvrtom mjestu među kampovima 12 europskih zemalja, pokazala je analiza cjenovne politike europskih kampova njemačkog auto kluba ADAC o kojoj je danas izvijestio glavni tajnik Kamping udruženja Hrvatske Jerko Sladoljev. Iako su hrvatski kampovi po skupoći sa lanjskog trećeg mjesta ove godine sa prosječnom cijenom od 29,59 eura po danu "pali" na četvrto mjesto Sladoljev upozorava da su još preskupi u odnosu na kvalitetu ponude.

ZAGREB - Dvojica maskiranih naoružanih razbojnika opljačkala su danas oko podneva poslovnicu Zagrebačke banke u naselju Savice, a u pljački, nakon koje su razbojnici pobjegli automobilom, nije bilo ozlijeđenih, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Pljačkaši su iz blagajni i trezora uzeli veći novčani iznos, no točan iznos još nije utvrđen. Automobil u kojem su, kako se pretpostavlja, razbojnici pobjegli, naknadno je pronađen u obližnjem naselju Borovje, izvijestio je Borovec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙