FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: Spremna sam preuzeti rizik i odgovornost u upravljanju Zagrebom

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke(HNS) Vesna Pusić danas je rekla da je kao nositeljica liste HNS-a uZagrebu na predstojećim lokalnim izborima i HNS-ova kandidatkinja zazagrebačku gradonačelnicu spremna preuzeti "rizik i odgovornost" uupravljanju gradom.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić danas je rekla da je kao nositeljica liste HNS-a u Zagrebu na predstojećim lokalnim izborima i HNS-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu spremna preuzeti "rizik i odgovornost" u upravljanju gradom.

"Zagreb je kao političko, gospodarsko i kulturno središte važan u profilaciji budućnosti Hrvatske i upravo tu treba napraviti iskorak", rekla je Pusić na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNS-u, koji ju je jednoglasno predložio kao HNS-ovog kandidata za zagrebačku gradonačelnicu.

Glavni cilj će nam biti da Zagreb postane prepoznatljivo europsko središte iz kojega će se voditi poslovi i donositi odluke vezane za jugoistok Europe, Mediteran i Bliski istok, rekla je Pusić.

Na upit hoće li HNS opet koalirati s SDP-om i hoće li podržati Milana Bandića za zagrebačkog gradonačelnika, Vesna Pusić je rekla da se o tome može govoriti tek nakon odluke birača na izborima. "Želimo koalirati s SDP-om, ali nećemo podržati Bandića za gradonačelnika", ponovila je dodajući da SDP ima dosta kandidata koje bi mogao predložiti na tu dužnost. Navela je i da su potencijalni HNS-ovi koalicijski partneri isti oni s kojim je HNS koalirao na državnoj razini.

Zamoljena da komentira slučaj Ferenčak, Vesna Pusić je rekla da je u tom i drugim slučajevima HNS pokazao da je bio spreman i preuzeo odgovornost čak i za njihovu lošu percepciju i navela da će dodatne korake, ako bude potrebno, HNS poduzeti temeljem odluke Državnog odvjetništva i USKOK-a, ali i da Srećko Ferenčak neće biti na listi za Zagreb.

Upitan hoće li biti nezadovoljan trećim mjestom na HNS-ovoj listi, iza Joze Radoša, predsjednik zagrebačkog HNS-a Stipe Tojčić je rekao da će prihvatiti sve odluke gradskog vijeća. Na upit ima li šanse da prijeđe u HDZ ili SDP, kako se o tome pisalo u medijima, Tojčić je rekao da to ne dolazi u obzir.

HNS u Zagrebu očekuje od 15 do 20 posto glasova, a po sadašnjim anketama imaju 13,6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙