FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: četvorica policajaca udaljena s posla, dvojica oslobođena odgovornosti

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zbog propusta u slučaju silovane ipretučene djevojke koja je u četiri navrata zvala policijsku pomoć na92, četvorica zagrebačkih policajaca danas su privremeno udaljena sposla i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, dok sudvojica oslobođena odgovornosti.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zbog propusta u slučaju silovane i pretučene djevojke koja je u četiri navrata zvala policijsku pomoć na 92, četvorica zagrebačkih policajaca danas su privremeno udaljena s posla i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, dok su dvojica oslobođena odgovornosti.

Kako je danas priopćeno iz Policijske uprave zagrebačke, protiv četiri policijska službenika - dva operatera u Operativno-komunikacijskom centru policije i dva policijska službenika VI. policijske postaje Novi Zagreb, danas će se primijeniti mjera privremenog udaljavanja iz službe uz pokretanje disciplinskog postupka.

Riječ je o policijskim službenicima koji su zaprimali i prenosili obavijesti o dojavi oštećene i postupali po dojavi.

PUZ je priopćio i da je ukinuta mjera privremenog udaljavanja iz službe za voditelja smjene u Operativno-komunikacijskom centru policije i njegova pomoćnika jer je utvrđeno da nema razloga za daljnju primjenu te mjere.

Djevojka koja je silovana i više puta pretučena zvala je pomoć na 92 u četiri navrata u subotu, 12. ožujka, između 10,30 i 15 sati. Policija tvrdi da na temelju prva dva poziva zbog "informacijskog deficita" nisu mogli poduzeti ništa konkretno. Nakon trećeg poziva, u potragu je krenula policijska ophodnja koja nije pronašla automobil s otmičarem i žrtvom. Otmičar i njegov 21-godišnji suučesnik uhićeni su dan kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙