FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija potvrdila da je silovana djevojka četiri puta zvala pomoć na 92

ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - U zagrebačkoj policiji istražuju jeli bilo propusta u postupanju prilikom dojave 21-godišnje djevojkekoja je u četiri navrata iz prtljažnika automobila nazvala policiju iprijavila da je oteta te da joj otmičar prijeti ubojstvom.
ZAGREB, 15. ožujka 2005. (Hina) - U zagrebačkoj policiji istražuju je li bilo propusta u postupanju prilikom dojave 21-godišnje djevojke koja je u četiri navrata iz prtljažnika automobila nazvala policiju i prijavila da je oteta te da joj otmičar prijeti ubojstvom.

"U tijeku je obrada koja treba pokazati je su li operateri koji su primili pozive poduzeli sve što je bilo potrebno da se djevojci pomogne", kazala je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Vulama je potvrdila da se djevojka u subotu, 12. ožujka, u četiri navrata mobitelom javila policiji na broj 92. Po njezinim riječima, prvi poziv je bio oko 10,40 sati i trajao je kratko, bio je nerazumljiv i čuli su se samo krici.

U ostala tri poziva, koja su uslijedila između 14,30 i 15 sati, operateri su uspostavili kontakt s djevojkom, no ona im, tvrde u policiji, nije znala reći gdje se nalazi. Budući je spominjala naselja kao što su Klara, Brezovica i Kupinečki Kraljevec, operateri su pretpostavili da se nalazi na području Novog Zagreba, pa je u potragu upućena jedna policijska ophodnja. Policija ih nije pronašla jer je, tvrde u policiji, otmičar mijenjao poziciju.

Na upit nije li jedna ophodnja bila nedovoljna, Vulama je rekla kako je o tome prerano govoriti dok ne završi obrada. Dodala je da su svi razgovori snimljeni te da bi se nakon njihove analize moglo doznati jesu li operateri napravili kakav propust.

Djevojka je za današnji tisak izjavila da ju je policijski operater kod prvog poziva tražio točnu adresu gdje se nalazi, te da je zvala još tri puta, ali da policija ništa nije poduzela. Kazala je da su je nakon nekog vremena nazvali iz policije, ali da nije mogla pričati jer je pored nje bio otmičar te da joj je tom prilikom rečeno da ništa ne mogu napravitit nego da mora podići privatnu tužbu.

Policija je jučer izvijestila da je u Velikoj Gorici uhitila 35-godišnjeg muškarca koji je dan ranije istukao i silovao 20-godišnju djevojku, a njenog 21-godišnjeg dečka tjerao da ju udara i gleda silovanje, no naknadno se ispostavilo da je 21-godišnjak suučesnik u zločinu, pa je i on uhićen te zajedno s prvoosumnjičenim priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Prema današnjem policijskom izviješću, prvoosumnjičeni 36-godišnjak je nazvao bivšu djevojku s kojom je bio u vezi nekoliko mjeseci i na prijevaru je nagovori da uđe u njegov "renault clio". Kasnije im se pridružio i njezin sadašnji 21-godišnji dečko. Prvoosumnjičeni je u vožnji djevojku više puta udario u glavu, a na području Vrapča u šumi izvukao ju je iz automobila, skinuo i pretukao. Potom ju je golu ubacio u prtljažnik i nastavio vožnju. Djevojka se uspjela iz prtljažnika prebaciti naprijed u prostor vozila, no 21-godišnjak joj je, kako ne bi vidjela kuda ju voze, glavu pritisnuo o sjedište i nekoliko puta udario. U šumi kod Gornje Kustošije, prvoosumnjičeni je uzeo metalnu šipku i, prijeteći da će ju ubiti, silovao, dok je 21-godišnjak to gledao. Potom su se odvezli do Črnomerca, gdje je drugoosumnjičeni izašao iz automobila, a prvoosumnjičeni je nastavio voziti djevojku po Zagrebu. Kod odvodnog kanala rijeke Save u Novom Zagrebu, ponovno ju je pretukao i potom u Vrapču golu izbacio na ulicu. Djevojka je kasnije sama došla u policiju i prijavila zlostavljanje i silovanje.

U policiji kažu da je djevojka u očaju u automobilu pokušala samoubojstvo džepnim nožićem kojim je razrezala žile na zapešću lijeve ruke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙