FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska turistička ponuda na pariškom SMT-u

PARIZ, 18. ožujka 2005. (Hina) - Svjetski sajam turizma SMT (SalonMondiale de Tourisme), koji se do 20. ožujka po 30-ti put održava uParizu, pokazuje da je Hrvatska i dalje u trendu na francuskomtržištu, kako među turistima, tako i touroperaterima i medijima te seocjenjuje kako je i ove godine realno očekivati 40-postotni porastturističkog prometa s toga tržišta.
PARIZ, 18. ožujka 2005. (Hina) - Svjetski sajam turizma SMT (Salon Mondiale de Tourisme), koji se do 20. ožujka po 30-ti put održava u Parizu, pokazuje da je Hrvatska i dalje u trendu na francuskom tržištu, kako među turistima, tako i touroperaterima i medijima te se ocjenjuje kako je i ove godine realno očekivati 40-postotni porast turističkog prometa s toga tržišta.

Hrvatska se i dalje promovira kao autentično odredište na Mediteranu sačuvanog okoliša i raznolike kulturno-povijesne baštine, što su i najčešći motivi odabira neke destinacije kod Francuza.

Francuzi se od ostalih Europljana razlikuju i po tome što vole odmore provoditi u svojoj zemlji i tek ih 20 posto od ukupno 60 milijuna stanovnika putuje u inozemstvo. Lani je iz Francuske ostvareno oko 17 milijuna putovanja u inozemstvo, a stručnjaci predviđaju da će do 2010. broj tih putovanja porasti na 40 milijuna.

Touroperater-specijalist za Hrvatsku Ante Curać, vlasnik francuske agencije Dubrovnik plus/Croatia Tours, očekuje ostvarenje i do 20 posto većeg prometa nego lani, za koliko procjenjuje i porast financijskog prihoda. Posredstvom njegove tvrtke stići će, kaže, više od 10 tisuća lanjskih gostiju.

I drugi touroperateri, kojih je više od 100 za ovu godinu, očekuju poraste prometa jer su svoje programe još više specijalizirali te proširili kapacitete za hrvatska odredišta i regije koje do sada nisu bile zastupljene na francuskom tržištu (Istra, Kvarner, Plitvice, Velebit, Gorski Kotar, Zagreb, Slavonija…).

Uz letove iz Pariza ove su godine povećani i kapaciteti te broj polazišta charter letova iz 18 francuskih gradova (lani ih je bilo 13-ak), te se i iz njih, osim Pariza, očekuje 20-ak letova za Dubrovnik, 11 za Rijeku, 4 za Split. Novost od ove godine su i letovi za Zadar te Pulu.

Ipak, najvažniji su i dalje individualni dolasci Francuza, koji su poznati po tome da ih više od 60 posto samostalno organizira svoja putovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙