FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedska Ikea razmatra otvaranje trgovine u Ukrajini

KIJEV, 18. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Švedski proizvođač namještaja Ikearazmišlja o otvaranju svoje prve trgovine namještajem u Ukrajini,prenosi novinska agencija Interfax najavu gradonačelnika KijevaOleksandera Omelchenka.
KIJEV, 18. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Švedski proizvođač namještaja Ikea razmišlja o otvaranju svoje prve trgovine namještajem u Ukrajini, prenosi novinska agencija Interfax najavu gradonačelnika Kijeva Oleksandera Omelchenka.

Čelnici Ikee početkom tjedna posjetili su Kijev kako bi odabrali građevinsku lokaciju i preispitali ugovor o najmu zemljišta s gradskim vlastima Kijeva.

Centar za prodaju namještaja i ostalih kućnih potrepština Ikea Kijev bit će na otprilike 220.000 četvornih metara, i bit će "značajno veći" od sličnih trgovina Ikee u Moskvi i Varšavi, rekao je Omelchenko. Izgradnja će trajati 17 mjeseci, a otvorenje se očekuje najranije u rujnu 2006., dodao je.

Taj projekt donijet će kijevskom gospodarstvu najmanje 250 milijuna dolara izravnih stranih investicija. Kijevske gradske vlasti očekuju konačno potpisivanje ugovora u idućim mjesecima a početak radova u ljeto, kazao je Omelchenko.

Veliki inozemni trgovci prijašnjih su godina izbjegavali ukrajinsko tržište zbog niskih plaća i često korumpiranih dužnosnika. Reformski napori nove vlade i rastuće gospodarstvo povećali su inozemna ulaganja u Ukrajinu za oko 50 posto od početka godine, pokazuju podaci ukrajinskog ministarstva financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙