FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ikea i u svojim katalozima brine o jednakosti spolova

OSLO, 11. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Švedska tvrtka za izradunamještaja - Ikea obećala je da će na uputstvima za sklapanjenamještaja "veću ulogu dati ženama" nakon što se norveški premijerpožalio da taj postupak na slikama objašnjavaju samo muškarci.
OSLO, 11. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Švedska tvrtka za izradu namještaja - Ikea obećala je da će na uputstvima za sklapanje namještaja "veću ulogu dati ženama" nakon što se norveški premijer požalio da taj postupak na slikama objašnjavaju samo muškarci.

"U Ikei ćemo pregledati sve vrste uputstava kako bi na njima još bolje izbalansirali ulogu muškaraca i žena", objavljeno je iz Ikee koja ima 208 trgovina u 32 zemlje.

Objavljeno je i da već postoje uputstva sa likovima žena koje pokazuju kako sastaviti namještaj. Pritom su, navodi se, dobro pazili da ih ne prikažu u kratkim suknjicama ili s kratkim rukavima kako ne bi uvrijedili kupce u nekim muslimanskim zemljama gdje se također prodaje njihov namještaj.

Ni to, međutim, nije bilo po volji norveškom premijeru koji je i nadalje inzistirao na promoviranju jednakosti među spolovima rekavši da muslimanske zemljama tu ne trebaju biti iznimka.

"Teško je biti otvoren prema svima i pritom sve zadovoljiti, no za nas je ravnopravnost važna u svim oblicima komunikacije, pa tako i u Ikeinom katalogu namještaja", naveli su iz Ikee čije trgovine godišnje posjeti više od 300 milijuna kupaca širom svijeta.

Mnoge Ikeine proizvode kupci moraju sami sastavljati. Koncept "stan u paketu" osigurava toj tvrtki manja izdvajanja za prijevoz, skladištenje i trgovački prostor što pak omogućuje da i cijene namještaja budu niže.

Norveški premijer nakraju je priznao da ima velikih problema pri sastavljanju takvog namještaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙