FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko se nada da EU neće odbaciti Kijev

KIJEVJuščenko se nada da EU neće odbaciti KijevKIJEV , 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski je predsjednik ViktorJuščenko u četvrtak u Kijevu tijekom susreta s europskom povjerenicomza vanjsku politiku Benitom Ferrero-Waldner izrazio nadu "da se Europaneće okrenuti" od njegove zemlje koja teži pristupu u Europsku uniju.
KIJEV , 17. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski je predsjednik Viktor Juščenko u četvrtak u Kijevu tijekom susreta s europskom povjerenicom za vanjsku politiku Benitom Ferrero-Waldner izrazio nadu "da se Europa neće okrenuti" od njegove zemlje koja teži pristupu u Europsku uniju.

"Ukrajina se nada da se Europa neće okrenuti od nje", rekao je Juščenko na tom susretu povećenom "europskim perspektivama Ukrajine", objavljeno je iz ureda ukrajinskog predsjednika. "Želimo da naši odnosi s EU budu uspješni", dodao je Juščenko.

Spomenuvši prošlotjednu najavu ukrajinskog ministra vanjskih poslova Borisa Tarasjuka o pristupnim pregovorima 2007. godine, Ferreo-Waldner je ocijenila da EU "očekuje da Ukrajina započne pravi posao". Ona je naglasila da razmatra plan zajedničkih akcija kao "mogućnost zbližavanja" Ukrajine i Europske unije.

Taj plan akcije nedavno je razradilo povjerenstvo za razvoj odnosa EU-Ukrajina u sklopu nove "politike susjedstva" Unije i treba definitivno biti prihvaćen u ponedjeljak u Bruxellesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙