FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina šalje vojnike u pomoć policiji u regije u kojima vlada kriminal

KIJEV, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Ukrajinska nova vlada namjeravarazmjestiti nekoliko tisuća vojnika u pokrajine u kojima vladakriminal te će se posebno usredotočiti na borbu protiv korupcije,izvijestilo je u srijedu ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova.
KIJEV, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Ukrajinska nova vlada namjerava razmjestiti nekoliko tisuća vojnika u pokrajine u kojima vlada kriminal te će se posebno usredotočiti na borbu protiv korupcije, izvijestilo je u srijedu ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Više od 1500 pripadnika ukrajinske vojske razmjestit će se tijekom tjedna u istočnoj pokrajini Doneck gdje će pomagati lokalnoj policiji koja je već prije izvijestila kako ne može svladati organizirani kriminal i ucjenjivače.

Osim pomoći policiji u Donecku, vojnici će biti ovlašteni i za uhićenja te za provjere na kontrolnim točkama diljem regije, rekla je glasnogovornica ministarstva Inna Kisel.

Regija Doneck, u kojoj je glavni jezik ruski, ima reputaciju ukrajinske regije u kojoj se zakon najteže provodi. Česta su reketarenja, pljačke usred dana, a centralna vlada nije uvijek u stanju suprotstaviti se lokalnim industrijskim moćnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙