FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina počinje s povlačenjem vojnika iz Iraka

KIJEV, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajina planira ovaj mjesecpovući 1.600 svojih vojnika iz Iraka, a povlačenje svih svojih vojnihsnaga razmještenih u toj zemlji ostvarit će do 15. listopada, izjavioje u srijedu predsjednik Viktor Juščenko.
KIJEV, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajina planira ovaj mjesec povući 1.600 svojih vojnika iz Iraka, a povlačenje svih svojih vojnih snaga razmještenih u toj zemlji ostvarit će do 15. listopada, izjavio je u srijedu predsjednik Viktor Juščenko.

Ukrajinski je predsjednik nakon sastanka članova Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu izjavio kako će prva skupina ukrajinskih vojnika Irak napustiti 15. ožujka, a postupno će ih zamjenjivati instruktori i civilni specijalisti. "Mijenjamo oblik naše prisutnosti ondje", rekao je novinarima.

Ukrajina je u Iraku nakon svrgavanja s vlasti Sadama Huseina izgubila 18 vojnika. Od dolaska na vlast u prosincu prošle godine Juščenko je počeo s promjenama u politici zemlje, pa je sukladno njima donesena i odluka o povlačenju vojnika iz Iraka.

Juščenko se prošli tjedan na summitu NATO-a u Bruxellesu sastao s američkim predsjednikom Georgeom Bushom i ostalim čelnicima te organizacije. Tada je kazao kako će se povlačenje ukrajinskih vojnika realizirati u suglasnosti s američkim i iračkim dužnosnicima.

Ukrajinski kontingent jedan je od najvećih koji se nalaze u Iraku u sklopu multinacionalne divizije pod poljskim zapovjedništvom i broji oko 6.000 vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙