FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina i EU: Juščenko zahtijeva početak pregovora već 2007.

KIJEV, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko kazao je u četvrtak u Kijevu da se neće zadovoljitipribližavanjem Europskoj uniji, zahtijevajući početak pregovora oprijamu već 2007.
KIJEV, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko kazao je u četvrtak u Kijevu da se neće zadovoljiti približavanjem Europskoj uniji, zahtijevajući početak pregovora o prijamu već 2007.

U intervjuu za AFP četiri dana prije prvog službenog puta u Bruxelles, kazao je kako ne očekuje da će se razgovori usredotočiti na datum prijama, nego na otvaranje "formalnog procesa" čiji cilj bi trebao biti prijam.

"Razumijemo da će u svojem kretanju prema Europskoj uniji, Ukrajina morati poštivati niz logičnih etapa. Zato ne očekujemo da ćemo usredotočiti razgovore na pitanje kad će se Ukrajina integrirati u Europu", kazao je Juščenko, govoreći na ruskom i ukrajinskom.

"To pitanje neću postaviti Bruxellesu, jer vrlo dobro znam da se ondje ne nalazi odgovor. Odgovor na to pitanje nalazi se u Kijevu. Točnije ovisi o djelovanju i političkoj volji vlade u Kijevu" ako žele doći do razine standarda potrebnog za ulaz u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙