FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Financial Times: Ukrajina Kini i Iranu 2001. prodala krstareće rakete

LONDON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajina je objavila kako jeIranu prije nekoliko godina prodala 12 krstarećih raketa, a Kini šest,usred sve snažnijeg pritiska ostalih zemalja da pojasni na koji senačin prodaja realizirala, izvijestio je u petak list FinancialTimes.
LONDON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajina je objavila kako je Iranu prije nekoliko godina prodala 12 krstarećih raketa, a Kini šest, usred sve snažnijeg pritiska ostalih zemalja da pojasni na koji se način prodaja realizirala, izvijestio je u petak list Financial Times.

List se poziva na izjavu glavnog ukrajinskog tužitelja Svjatoslava Piskuna koji je kazao kako je 2001. izvezeno ukupno 18 krstarećih raketa x-55, dodavši kako nijedna nije prodana s nuklearnom glavom.

Spomenute rakete imaju domet od 3.000 km, dovoljno da dosegnu Japan iz Kine ili Izrael iz Irana, prenosi list, dodajući kako je Piskunova objava prva potvrda takve informacije od strane jednog vladinog dužnosnika.

Vijest o izvozu raketa objavljena je ni tri mjeseca od dolaska na vlast novog ukrajinskog, prozapadnjački orijentiranog predsjednika Viktora Juščenka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙