FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rojs odbacio sumnju da je pomagao u skrivanju haškog optuženika

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Ljubo Ćesić Rojs odbacio je danaspolicijske sumnje da je pomagao u skrivanju haškog optuženika IviceRajića, omogućivši mu fiktivno zapošljavanje u Ministarstvu obrane(MORH) i besplatno stanovanje u vojnom objektu od 1994. do 1996.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Ljubo Ćesić Rojs odbacio je danas policijske sumnje da je pomagao u skrivanju haškog optuženika Ivice Rajića, omogućivši mu fiktivno zapošljavanje u Ministarstvu obrane (MORH) i besplatno stanovanje u vojnom objektu od 1994. do 1996.

"Nisam zaposlio Rajića niti sam u tom razdoblju bio u mogućnosti to učiniti jer sam bio na terenu, a ne u MORH-u", kazao je Hini bivši saborski zastupnik, pomoćnik ministra obrane i predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs.

On tvrdi da je 1994. bio na hrvatskim bojištima, a 1996. kao general bojnik HV sa svojom 66. pukovnijom na izgradnji u Bosni i Hercegovini te da u tom razdoblju nije imao ovlasti, niti mogućnosti ikoga zaposliti u MORH. Dodao je da je tek 1998. postao pomoćnik ministra obrane zadužen za gospodarenje.

Rojs smatra da je policijska kaznena prijava "samo nastavak političkog obračuna" premijera Ive Sanadera s njim, no pritom to nije objasnio.

"Neka dižu prijave. Ja ću na sudu dokazati istinu, a tada ću otkriti i tko je haškim optuženicima dijelio hrvatske diplomatske putovnice", kazao je Rojs. Rekao je da ga policija zbog ovog slučaja nije zvala na razgovor te dodao da s pojedinostima iz prijave još nije upoznat.

Ne otkrivajući njihov identitet, MUP je danas izvijestio da je podnio kaznene prijave protiv Rojsa i Rajića. Rojsa se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da je Rajiću omogućio fiktivno zapošljavanje u MORH-u i besplatno stanovanje u vojnom objektu, čime je MORH oštećen za 48 tisuća kuna. Rajića, koji je u travnju 2003. uhićen u Splitu, a potom izručen Haškom sudu, policija sumnjiči da je Rojsa poticao na kazneno djelo te za ovjeru neistinitog sadržaja jer je izvadio dokumente pod lažnim imenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙