FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF: Mađarska bi trebala smanjiti potrošnju

BUDIMPEŠTA, 18. ožujka 2005. (Hina/MTI) - Mađarska mora smanjitiproračunsku potrošnju i pokazati veću fleksibilnost u prilagodbigospodarskim imperativima, kazao je dužnosnik Međunarodnog monetarnogfonda (MMF) za jedan mađarski poslovni dnevnik.
BUDIMPEŠTA, 18. ožujka 2005. (Hina/MTI) - Mađarska mora smanjiti proračunsku potrošnju i pokazati veću fleksibilnost u prilagodbi gospodarskim imperativima, kazao je dužnosnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za jedan mađarski poslovni dnevnik.

Visoki deficiti u proračunu i bilanci plaćanja ugrožavaju ulazak Mađarske u eurozonu u 2010., stoga ta zemlja mora napustiti trenutno rigidno postavljene ciljeve potrošnje, rekao je Ashoka Mody, dužnosnik MMF-a.

Istaknuo je da se vlada mora suočiti s osjetljivim pitanjima prevelike potrošnje na zdravstvenu skrb, obrazovanje i ostale javne usluge, koja ograničava gospodarski rast.

Vezano za planove tamošnje vlade da provede poreznu reformu, Mody je kazao da iako niži porezi potiču gospodarstvo na dulji rok, Mađarska nije u poziciji da uvodi sveobuhvatnu poreznu reformu, posebno ako neće biti strukturalnih promjena, jer će to samo značiti veliki gubitak proračunskih prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙