FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF prognozira njemački proračunski deficit od 3,6 posto

HAMBURG, 2. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Međunarodni monetarni fond (MMF)upozorit će sljedećeg mjeseca Njemačku da će njezin proračunskideficit i u 2005. prekoračiti limit definiran EU-ovim Paktom zastabilnost i razvoj, objavio je u srijedu The Financial TimesDeutschland.
HAMBURG, 2. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorit će sljedećeg mjeseca Njemačku da će njezin proračunski deficit i u 2005. prekoračiti limit definiran EU-ovim Paktom za stabilnost i razvoj, objavio je u srijedu The Financial Times Deutschland.

U nacrtu MMF-ove "Prognoze svjetskog gospodarstva u 2005." Procijenjeno je da njemački godišnji proračunski deficit iznosi 3,6 posto BDP-a. Ti će gospodarski podaci biti službeno predstavljeni sredinom travnja na MMF-ovoj proljetnoj konvenciji.

Njemačko ministarstvo gospodarstva predstavilo je u ponedjeljak pred Europskom komisijom u Bruxellesu procjenu da će njemački proračunski deficit u 2005. iznositi 2,9 posto BDP-a. Po toj bi procjeni Njemačka prvi puta u tri godine ostala u okviru limita zadanog Paktom za stabilnost i razvoj.

Opetovano njemačko kršenje tog limita potaknulo je raspravu u Bruxellesu o tome koliko oštro treba prekoriti najveće europsko gospodarstvo i zemlju s najvećim brojem stanovnika u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙