FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oskar Danon ponovno pred sarajevskom publikom

SARAJEVO,17. ožujka 2005.(Hina) - Knjiga Oskara Danona "Ritmovi nemira"u kojoj je zabilježen cijeli niz autobiografskih crtica iz bogatogumjetničkog života ovog velikog dirigenta, predstavljena je u četvrtaku Sarajevu u okviru festivala "Sarajevska zima".
SARAJEVO,17. ožujka 2005.(Hina) - Knjiga Oskara Danona "Ritmovi nemira" u kojoj je zabilježen cijeli niz autobiografskih crtica iz bogatog umjetničkog života ovog velikog dirigenta, predstavljena je u četvrtak u Sarajevu u okviru festivala "Sarajevska zima".

Danon, rođeni Sarajlija koji sada živi u Baškoj na Krku, svoja prisjećanja na kulturni život u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani ali i brojnim europskim i svjetskim metropolama, pretočio je u knjigu razgovora s novinarkom riječkog "Novog lista" Svjetlanom Hribar.

Danon i Hribar sarajevskoj su publici osobno predstavili "Ritmove nemira", istaknuvši da je riječ o svojevrsnoj zbirci sjećanja na burna razdoblja, od onog između dva svjetska rata pa sve do današnjih dana.

O knjizi su govorili i ministar kulture Sarajevske županije Ivica Šarić te direktor Narodnog pozorišta u Sarajevu Gradimir Gojer.

U sarajevskom je kazalištu istodobno otvorena i multimedijalna izložba fotografija i plakata koji svjedoče o umjetničkom životu Oskara Danona, a u njegovu čast izveden je i koncert Sarajevskog gudačkog kvarteta.

Danon je ovom prigodom proglašen i počasnim ravnateljem Sarajevske filharmonije s kojom je prvi puta nastupio davnih 30-ih godina prošlog stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙