FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Vrbošić odbacuje mogućnost hrvatskih protumjera - list

MOSTAR, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u BiH JosipVrbošić odbacio je mogućnost da Vlada Republike Hrvatske uzvratiprotumjerama nakon što je Vijeće ministara BiH nedavno donijelo odlukuo djelomičnoj suspenziji Ugovora o slobodnoj trgovini između Hrvatskei BiH čime se privremeno obustavlja primjena nulte carinske stope.
MOSTAR, 15. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić odbacio je mogućnost da Vlada Republike Hrvatske uzvrati protumjerama nakon što je Vijeće ministara BiH nedavno donijelo odluku o djelomičnoj suspenziji Ugovora o slobodnoj trgovini između Hrvatske i BiH čime se privremeno obustavlja primjena nulte carinske stope.

"Vlada Republike Hrvatske nema namjeru uvesti protumjere te očekuje da će Vijeće ministara BiH povući odluku u najkraćem mogućem roku i u razgovorima iznaći rješenje ovog problema", rekao je Vrbošić u izjavi koju prenosi mostarski "Dnevni list" od utorka.

Vrbošić je u ponedjeljak u Sarajevu, u razgovoru s zamjenicom ministra vanjskih poslova BiH Lidijom Topić, u ime hrvatske Vlade izrazio nezadovoljstvo odlukom Vijeća ministara BiH o djelomičnoj suspenziji Ugovora o slobodnoj trgovini između Hrvatske i BiH.

Hrvatska Vlada je prošloga tjedna veleposlaniku BiH u Hrvatskoj Zlatku Dizdareviću uputila prosvjednu notu zbog suspenzije dijelova Ugovora o slobodnoj trgovini između dvije zemlje ocijenivši takvu odluku Vijeća ministara BiH diskriminirajućom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙