FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pritvoru ICTY-a Drago Nikolić optužen za genocid u Srebrenici

ZAGREB/DEN HAAG,17. ožujka 2005.(Hina) - Bivši oficir vojske bosanskihSrba Drago Nikolić, optužen za genocid u Srebrenici, u četvrtak je izBeograda doputovao u Amsterdam, odakle je nakon predaje nizozemskimvlastima prebačen u pritvor Haškog suda (ICTY).
ZAGREB/DEN HAAG,17. ožujka 2005.(Hina) - Bivši oficir vojske bosanskih Srba Drago Nikolić, optužen za genocid u Srebrenici, u četvrtak je iz Beograda doputovao u Amsterdam, odakle je nakon predaje nizozemskim vlastima prebačen u pritvor Haškog suda (ICTY).

Dolazak Drage Nikolića (48) u pritvor ICTY-a u Scheveningenu, potvrdio je ured glasnogovornika Haškog suda.

U Nikolićevoj pratnji u Haag je doputovao srpski ministar za upravu Zoran Lončar, koji će sudu predati vladina jamstva za puštanje na slobodu do početka suđenja.

Lončar je Nikolićevu odluku o predaji nazvao hrabrom i odgovornom, ističući kako deveta predaja ICTY-u državljana SCG u zadnjih nekoliko mjeseci potvrđuje očit napredak u suradnji Beograda s Haagom.

Optužnica protiv bivšeg načelnika sigurnosti u Zvorničkoj brigadi vojske Republike Srpske (VRS) podignuta je u rujnu 2002., od kada se on nalazio na popisu bjegunaca ICTY-a.

Tereti ga se za genocid ili suučesništvo u genocidu, istrebljenje, ubojstva i progon zbog pokolja više od 7.000 Bošnjaka zarobljenih nakon što su snage VRS zauzele Srebrenicu 11. srpnja 1995.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙