FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ronkulin u pidžami priveden na suđenje Torcidi

SPLIT,17. ožujka 2005.(Hina) - Na današnji nastavak glavne rasprave pooptužbi protiv petnaestorice pripadnika Torcide za navijačko nasilje uDugopolju 2003. godine, prvooptuženog Velimira Ronkulina (39),odjevenog u pidžamu, privela je policija.
SPLIT,17. ožujka 2005.(Hina) - Na današnji nastavak glavne rasprave po optužbi protiv petnaestorice pripadnika Torcide za navijačko nasilje u Dugopolju 2003. godine, prvooptuženog Velimira Ronkulina (39), odjevenog u pidžamu, privela je policija.

Privođenje je zatražio sud jer se Ronkulin nije pojavio na ročištu zakazanom za jučer, pravdajući se bronhitisom i visokom temperaturom, ali nije priložio zdravstvenu dokumentaciju.

Jučerašnje je ročište bilo odgođeno i zbog nedolaska petorice navijača Dinama koji su trebali svjedočiti o napadu na njih. Oni su danas došli uz policijsku pratnju, koju su zatražili iz sigurnosnih razloga, kako je objašnjeno na sudu, pa im je udovoljeno.

Svjedočili su o događajima kod restorana "Kapela" u Dugopolju, kad ih je u prosincu 2003. godine napala skupina Hajdukovih navijača.

Odvjetnici optuženika nisu htjeli govoriti o tome što se događalo u sudnici, budući da je suđenje, zbog trojice optuženih malodobnika, zatvoreno za javnost.

Jedan od odvjetnika optuženih, Evelin Tonković, rekao je da je zbog "određenih nepravilnosti tijekom postupka" uputio podneske predsjednicima Županijskog i Općinskog suda te Županijskom i Općinskom državnom odvjetništvu.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je upravo o privođenju Velimira Ronkulina.

Ronkulin je optužen za organizaciju incidenta, dok se Mate Prlić Prle tereti za pomaganje u organizaciji. Jakov Vlastelica optužen je za općeopasnu radnju, a za nasilničko ponašanje jedan maloljetnik i osamnaestogodišnji Pave Pletikosić.

Za djelo pokušaja sudjelovanja u grupi koja je počinila kazneno djelo, terete se Ive Pauk Krle, Ante Jureta Mrcina iz Zagreba, tajnik Torcide Pavao Grubišić - Čabo, Ivan Mustapić, Tomislav Sunara, Vedran Rajčić, Boris Omazić, Baldo Leburić i još dvojica 16-godišnjaka.

Napad na navijače Dinama dogodio se nakon utakmice s Hajdukom u prosincu 2003. godine, kada je skupina Hajdukovih navijača zaustavila automobil s petoricom dinamovaca u koji su ubacili zapaljenu bengalku. Ronkulin je, prema optužnici, nakon utakmice na benzinskoj postaji Smokovik okupio tridesetak navijača, te isplanirao napad na cesti kod Dugopolja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙