FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za Nagradu grada Zagreba 131 prijedlog

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Na javni natječaj za dodjelu Nagradegrada Zagreba pristigao je 131 prijedlog od čega Odbor za javnapriznanja zagrebačke Gradske skupštine mora izabrati 15 najboljihkandidata kojima će se na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, dodijelitiNagrada grada Zagreba, izvijestila je na sjednici toga Odbora MoranaPaliković Gruden, predsjednica Odbora i predsjednica Gradskeskupštine.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Na javni natječaj za dodjelu Nagrade grada Zagreba pristigao je 131 prijedlog od čega Odbor za javna priznanja zagrebačke Gradske skupštine mora izabrati 15 najboljih kandidata kojima će se na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, dodijeliti Nagrada grada Zagreba, izvijestila je na sjednici toga Odbora Morana Paliković Gruden, predsjednica Odbora i predsjednica Gradske skupštine.

Navela je da je rok za podnošenje prijedloga bio do 28. siječnja do kada je pristigao 131 prijedlog, dok su četiri prijedloga zaprimljena izvan tog roka i neće se razmatrati.

Članovima Odbora će u odabiru najboljih kandidata iz 16 područja pomoći i 7 stručnih radnih skupina osnovanih na današnjoj sjednici. Tako će voditelj stručne radne skupine za arhitekturu, likovnu i muzejsku djelatnost biti Tihomir Milovac, za glazbu, kazalište i film Morana Paliković Gruden, za gospodarstvo Ladislav Prežigalo, za znanost Šandor Dembitz, za književnost Andrea Zlatar, za odgoj, obrazovanje, šport i tehničku kulturu Emica Farago a za zdravstvo, socijalnu skrb i humanitarnu djelatnost Ivan Kuvačić.

Također je dogovoreno da stručne radne skupine odrede najviše dva ili tri kandidata po području, s tim da, ako prijedlozi nisu dovoljno kvalitetni, ne treba biti izdvojen nijedan što se, kako je rekla Morana Paliković Gruden, dosad ipak nije desilo.

Konačnu odluku o izboru kandidata za Nagradu grada Zagreba za 2004. donijet će članovi Odbora za javna priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙