FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darovnicama do obnove Dječjeg odjela u šibenskoj bolnici

ŠIBENIK, 17. ožujka 2005. (Hina) - Ravnatelj šibenske Opće bolnice dr.Željko Burić pozvao je danas na tiskovnoj konferenciji svegospodarstvenike, obrtnike i ljude dobre volje da dobrovoljnimprilozima pomognu djelomičnu obnovu Dječjeg djela, za koju nedostajeoko 800.000 kuna.
ŠIBENIK, 17. ožujka 2005. (Hina) - Ravnatelj šibenske Opće bolnice dr. Željko Burić pozvao je danas na tiskovnoj konferenciji sve gospodarstvenike, obrtnike i ljude dobre volje da dobrovoljnim prilozima pomognu djelomičnu obnovu Dječjeg djela, za koju nedostaje oko 800.000 kuna.

Dječji odjel ove godine obilježava 60. obljetnicu osnutka, a nalazi se u zgradi izgrađenoj prije više od 70 godina, podsjetio je ravnatelj Burić, naglasivši kako je početna ulaganja u obnovu već osigurala nekolicina šibenskih poduzetnika.

"Prvotna je zamisao bila u cijelosti obnoviti Dječji odjel, za što već postoje izvedbeni projekti. No, kako će se nova bolnica u Šibeniku sigurno graditi, smatram da će i ta djelomična obnova znatno poboljšati uvjete rada u idućih nekoliko godina, stvoriti uvjete za intenzivnu pedijatrijsku skrb te omogućiti roditeljima da zajedno s bolesnim djetetom u bolnici borave 24 sata", kazao je dr. Burić.

Voditelj Dječjeg odjela dr. Eugenio Stoini rekao je da se na tom odjelu liječi 800 do 1300 bolesne djece na godinu koja, kako je naglasio, "unatoč izrazito lošem stanju zgrade, imaju vrhunsku njegu medicinskog osoblja, pa nema mjesta bojazni za njihovu zdravstvenu zaštitu".

"Decentraliziran novac Ministarstva zdravstva ne dostaje za održavanje i tehničko opremanje bolnice stare 120 godina. Ove će godine tim novcem biti obnovljeni Neurološki i Psihijatrijski odjel, za što je predviđeno oko 4,200.000 kuna", napomenuo je ravnatelj šibenske bolnice.

Najavio je da se za iduću godinu planira obnova Ušnog odjela, dok će županijska i gradska vlast biti nositelji obnove ženskog dijela Kirurškog odjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙