FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistanski parlamentarni izbori u rujnu

KABUL, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Afganistansko izborno povjerenstvopredložilo je da se parlamentarni izbori u Afganistanu održe u rujnu,izjavio je četvrtak afganistanski predsjednik Hamid Karzai.
KABUL, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Afganistansko izborno povjerenstvo predložilo je da se parlamentarni izbori u Afganistanu održe u rujnu, izjavio je četvrtak afganistanski predsjednik Hamid Karzai.

"Kao što smo rekli povjerenstvu i njegovom predsjedniku izbori će se održati u rujnu", objasnio je Karzai na konferenciji za novinare koju je održao s američkom državnom tajnicom Condolleezom Rice u Kabulu.

"Povjerenstvo je objavilo da se usuglasilo oko datuma, izbori će biti u rujnu", dodala je Rice. "Sigurna sam da će izbori biti nova prilika za afganistanski narod da pokaže svoju privrženost demokraciji", kazala je američka državna tajnica.

Parlamentarni izbori u Afganistanu trebali su se održati u lipnju 2004. godine kada i predsjednički izbori. Vlasti ih, međutim, prvo odgodile za proljeće 2005. godine zbog tehničkih razloga

"Do kašnjenja parlamentarnih izbora došlo je jer je bilo nemoguće organizirati izbore u svibnju zbog tehničkih razloga", objasnio je Karzai dodavši da postoje i problemi s popisom stanovništva, glasovanja izbjeglica i određivanja biračkih jedinica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙