FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISAF će u Afganistanu razmjestiti dodatne snage zbog izbora

KABUL, 2. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Zapovjednik mirovnih snaga uAfganistanu general Ethem Erdagi u srijedu je izjavio kako ISAFnamjerava ondje razmjestiti dodatne snage da bi se zajamčila provedbasigurnih predstojećih parlamentarnih izbora u toj zemlji.
KABUL, 2. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Zapovjednik mirovnih snaga u Afganistanu general Ethem Erdagi u srijedu je izjavio kako ISAF namjerava ondje razmjestiti dodatne snage da bi se zajamčila provedba sigurnih predstojećih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Erdagi je na konferenciji za novinare rekao kako će se dodatni vojnici ondje razmjestiti nakon što afganistanska vlada objavi točan datum održavanja izbora. Nije kazao o kojem je točno broju vojnika riječ, no potvrdio je kako će ISAF osigurati dovoljan broj vojnih snaga za sigurno odvijanje izbora u Afganistanu.

U skladu s afganistanskim ustavom, predsjednički i parlamentarni izbori moraju se održati istodobno. Aktualni afganistanski predsjednik Hamid Karzai odgodio je održavanje parlamentarnih izbora do 21. svibnja, no krajnji datum za najavu datuma izbora od 90 dana ranije već je prošao, budući vlada radi još uvijek na donošenju što kvalitetnijeg izbornog sustava.

"Bez obzira na to kad će biti objavljen točan datum održavanja izbora, ISAF će biti spreman pomoći afganistanskoj vladi da se izbori u ovoj zemlji održe u sigurnim uvjetima", rekao je general-bojnik Erdagi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙